Tips van Afra: Licht in de duisternis, versla de winterdip!

Door: Afra Accord

De wintermaanden brengen een sluier van duisternis over onze dagen. De straten worden vroeg donker, en het lijkt alsof iedereen haast heeft om thuis te komen. Gesprekken in het donker? Terrasjes? Die zijn in de winter vervangen door overvolle cafés en restaurants. Het is een tijd waarin velen van ons de winterdip voelen opkomen. Maar hoe houden we die somberheid buiten de deur?

Als de klok terugdraait, ondergaat onze stemming ook een verandering. Het is alsof ons onderbewustzijn zich voorbereidt op de lange, donkere dagen die komen gaan. Dus, wat kunnen we doen om het licht binnen te laten en de somberheid buiten te houden?

Afra geeft je tips om de winterdip te verslaan!

  1. Licht: De winterdip is vaak het gevolg van een gebrek aan zonlicht, en daarmee ook een gebrek aan vitamine D. Vitamine D is makkelijk uit een potje te halen, dus dat is al snel opgelost.
  2. Zonlicht in huis: Hoe houden we het licht zo lang mogelijk in huis? Verander de kleur van je gordijnen naar iets lichts en vrolijks. Houd ze zo lang mogelijk open. Laat mensen maar kijken; als jij maar vrolijk blijft tijdens de winter.
  3. Gebruik volop verlichting: Installeer extra lampen om je huis te verlichten en tegelijkertijd te verwarmen.
  4. Beweeg: Niet iedereen is een sportfanaat, maar kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken. Loop naar de supermarkt in plaats van de auto te nemen. Fiets of gebruik het openbaar vervoer voor je werk. Werk je vanuit huis? Ga dan elke dag een half uur lopen, zelfs als je geen reden hebt om naar buiten te gaan.
  5. Gezond eten: Depressieve gevoelens kunnen je eetlust verminderen. Motiveer jezelf om gezond te blijven eten, en kook maaltijden die je normaal gelukkig maken, vooral op dagen dat je je somber voelt.
  6. Blijf actief: Het is winter, maar dat betekent niet dat je leven stil moet staan. Zoek naar leuke activiteiten en dwing jezelf om elke week iets leuks te doen. Het vooruitzicht van een leuk evenement kan je hart al vrolijker maken.
  7. Ontspan in de sauna: Laat je spieren ontspannen in de warmte van een sauna.
  8. Laat je masseren: De aanraking van een masseur kan wonderen doen voor je stemming.
  9. De 5-seconden regel: Soms wil je het huis niet uit, of zelfs je bed niet. Geef jezelf vijf seconden. Tel tot vijf en doe dan precies het tegenovergestelde van wat je instinct je vertelt. Sta op, trek iets leuks aan, en bezoek die vriendin waar je al weken mee hebt afgesproken. Verras jezelf!

De winter hoeft niet grijs en somber te zijn. Met een beetje inspanning en creativiteit kunnen we licht brengen in de donkerste dagen van het jaar. En weet je? Nog even volhouden. Het is zo weer lente!

Wat zijn jouw tips om vrolijker te zijn deze winter? Deel ze met ons in de 1ouderpunt Community!

Ook je verhaal kwijt? Wij stellen het zeer op prijs als je jouw ervaringen en inzichten met ons wilt delen via het 1ouderpunt. Of je nu een alleenstaande ouder bent die op zoek is naar ondersteuning, advies nodig heeft of gewoon wilt praten met gelijkgestemde ouders, wij zijn er voor jou. Bij het 1ouderpunt begrijpen we dat het opvoeden van een kind als alleenstaande ouder unieke uitdagingen met zich meebrengt. Daarom bieden wij een veilige en vertrouwelijke omgeving waar je jouw verhaal kunt delen en ondersteuning kunt vinden die specifiek is afgestemd op jouw behoeften. Neem vandaag nog contact op met het 1ouderpunt.

Delen

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Actueel

Op de hoogte blijven

Ontvang tips en inspiratie rondom alleenstaand ouderschap in je inbox!

Geen spam, maar gewoon een leuke nieuwsbrief.

Onderwerpen van gesprek

1ouderpunt

Nog meer lezen

De nieuwe alleenstaande ouder – Daddy Q!

Als alleenstaande vader uit Amsterdam heb ik door de jaren heen veel geleerd over het leven, opvoeden en de kunst van het opnieuw beginnen. Ik wil deze ervaringen en inzichten met jullie delen in mijn maandelijkse vlogs op ons kanaal. Over Daddy Q – Maak kennis met Quaito Dasburg, een

Lees verder