Wat is het 1ouderpunt?

Het 1ouderpunt is dé plek voor alleenstaande vaders, moeders en opvoeders, oftewel eenoudergezinnen. Eenoudergezinnen kunnen bij ons terecht voor hulp, advies en (h)erkenning. Ons platform ondersteunt eenoudergezinnen op uiteenlopende onderwerpen zoals; rechten en plichten, financiële zaken, maar ook over omgang met ex-partner(s), een nieuwe relatie of opvoeding.

1ouderpunt community

In de online 1ouderpunt Community vinden ouders antwoorden, zowel van andere ouders als van professionals. Het 1ouderpunt werkt met een netwerk van deskundige adviseurs; veel van onze adviseurs zijn overigens zelf alleenstaande ouder. Het delen van ervaringen zorgt voor (h)erkenning en antwoord op vragen waar je als 1oudergezin mee te maken kunt krijgen.

Voor alleenstaande ouders

Zoek je steun, advies of een luisterend oor? 1ouderpunt is hét platform voor de groeiende groep eenoudergezinnen in Nederland. 

Wij bieden een on- en offline ontmoetingsplaats voor alle alleenstaande ouders. Wat je verhaal ook is. Of je nu weduwnaar bent, een kersverse jonge tienermoeder of al langere tijd alleenstaand ouder. Positiviteit brengen is ons doel. Dit doen wij door het aanbieden van een netwerk, organiseren van bijeenkomsten en het geven van trainingen.

Voor professionals en gemeenten

Werk je met alleenstaande ouders, bijvoorbeeld als professionals of gemeente? Het 1ouderpunt professionals deze groep beter in beeld te krijgen.

We staan gemeenten en professionals bij met onze expertise, activiteiten en lokale 1ouderpunten.

Empowered by Dona Daria & Single Supermom

Het 1ouderpunt is een gezamenlijk initiatief van Dona Daria en Single Supermom.

Over Dona Daria

Dona Daria heeft als missie om een inclusieve samenleving te bevorderen, waarin iedereen gelijke kansen, keuzevrijheid en mogelijkheden heeft om op gelijkwaardige wijze deel te nemen aan de maatschappij. Zij streven ernaar om obstakels voor sociale participatie te overwinnen door het bevorderen van begrip en verbinding tussen mensen.

Het doel is om het emancipatieproces van individuen in gang te houden door relevante partijen met elkaar in contact te brengen. Samen werken we aan het creëren van een betere toekomst. Hierbij staan thema’s zoals zelfbeschikking, gezondheid, economische zelfstandigheid en gelijke kansen centraal.

Dona Daria’s netwerk reikt tot in alle lagen van de samenleving, en legt verbindingen op plaatsen waar dit soms moeilijk lijkt. Zij streven ernaar deze verbindingen ook in andere gemeenten, zowel binnen als buiten de randstad, tot stand te brengen. We geloven dat groei alleen mogelijk is wanneer we elkaar zien, erkennen en waarderen.

Over Single SuperMom

Stichting Single SuperMom (SSM) is opgericht in 2008 door Isra Lee en biedt ondersteuning aan alleenstaande moeders en hun kinderen door het hele land. Het doel van SSM is het versterken van de sociaaleconomische positie, het welzijn én het netwerk van alleenstaande moeders. Dat doen zij via hun website, een Facebook-groep en door het organiseren van verschillende activiteiten, van workshops en trainingen tot netwerkevents en sociale activiteiten. Ook organiseren zij inloopuren waar alleenstaande moeders hun vragen kunnen stellen en naar de juiste instanties kunnen worden doorverwezen.

De activiteiten zijn gericht op drie thema’s: welzijn, geld en zorg. Drie essentiële zaken voor alleenstaande moeders om goed voor zichzelf en voor de kinderen te kunnen zorgen. Deze activiteiten vinden plaats op verschillende plekken in Nederland.

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...