Wat kan het 1ouderpunt voor je doen?

Het 1ouderpunt is er voor alleenstaande vaders, moeders en opvoeders, oftewel eenoudergezinnen. Je kunt bij ons terecht voor hulp, advies en (h)erkenning. Ons platform ondersteunt eenoudergezinnen op uiteenlopende onderwerpen zoals; rechten en plichten, financiële zaken, maar ook over omgang met ex-partner(s), een nieuwe relatie of opvoeding.

1ouderpunt community

Wij hebben het 1ouderpunt opgericht omdat wij het belangrijk vinden dat er voor alleenstaande ouders een ontmoetingsplek en een goede informatievoorziening is, zowel on- als offline.

In de online 1ouderpunt community vind je antwoorden, zowel van andere ouders als van professionals. Het 1ouderpunt werkt met een netwerk van deskundige adviseurs; veel van onze adviseurs zijn overigens zelf alleenstaande ouder. Het delen van ervaringen zorgt voor (h)erkenning en antwoord op vragen waar je als 1oudergezin mee te maken kunt krijgen.

Op de 1ouderpunt Community vind je;

  • Online forum
  • Groepen
  • Contact met andere alleenstaande ouders
  • Agenda met activiteiten
  • Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Vragen

Heb je vragen? Maak gebruik van onze 1ouderpunt Community. Het lidmaatschap is gratis! Op onze 1ouderpunt Community kun je de veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) raadplegen, chatten met ervaringsdeskundigen en andere ouders. 

Kom je er niet uit? Stuur ons dan een berichtje via Whatsapp of bel ons.

Verbinden

Zoek je steun, advies of een luisterend oor? 1ouderpunt is hét platform voor de groeiende groep eenoudergezinnen in Nederland. Wij bieden een on- en offline ontmoetingsplaats voor alle alleenstaande ouders. Wat je verhaal ook is. Of je nu weduwnaar bent, een kersverse jonge tienermoeder of al langere tijd alleenstaand ouder. Positiviteit brengen is ons doel. Dit doen wij door het aanbieden van een netwerk, organiseren van bijeenkomsten en het geven van trainingen. Ontmoet andere alleenstaande ouders, tijdens onze events of online. Zo vergroot je jouw netwerk. 

Versterken

Kom naar lezingen en neem deel aan workshops, lessen en meer. Ontmoet andere alleenstaande ouders, tijdens onze events of online. Zo vergroot je jouw netwerk. Deel je kennis en leer ook weer van anderen. Samen sta je sterk.

We organiseren:

  • Trainingen
  • Evenementen
  • Informatieve themabijeenkomsten
  • Rondetafelgesprekken

Gemeente of professional?

Alleenstaande ouders zijn een groeiende groep in Nederland. Deze groep ouders is divers en staan voor andere uitdagingen dan het klassieke tweeoudergezin dat we gewend zijn.

Het gaat hierbij niet alleen om alleenstaande moeders, zoals vaak gedacht wordt, maar ook om gescheiden ouders die een ‘co-ouderschap’ hebben, een ouder waarvan de partner is overleden, in detentie zit of om andere redenen niet in beeld is. Daarom spreken we vaak van een ‘eenoudergezin’.

WEES ONDERDEEL VAN DE OPLOSSING

Als gemeente kunt u onderdeel zijn van de oplossing. Het landelijke 1ouderpunt ondersteunt gemeentes door middel van verschillende pakketten aansluitend bij de lokale situatie. Middels een samenwerking met uw gemeente kunnen we alleenstaande ouders ondersteunen, stimuleren en activeren.

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...